Αισθητική

Μακιγιάζ για ξανθές

Alexander Hair - Αισθητική - Μακιγιάζ για ξανθές 01

Το ξανθό είναι ένα εντυπωσιακό, φωτεινό χρώμα, χρειάζεται όμως περισσότερη προσοχή στο μακιγιάζ, ώστε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και σας κολακεύει.

Ένα σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι τα φρύδια. Για να έχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα, που όμως θα προσφέρει ισορροπία και θα κολακεύει τα χαρακτηριστικά σας, φροντίστε τα φρύδια σας να είναι ελαφρώς πιο σκούρα από τα μαλλιά σας.

Για το make up και την πούδρα, επιλέγετε με βάση το χρώμα της επιδερμίδας σας. Για τις ανοιχτές επιδερμίδες επιλέξτε make up και πούδρες σε ροζ αποχρώσεις, αφού τα μπεζ σας κάνουν να φαίνεστε πιο χλωμή.

Για το ρουζ, οι καλύτερες επιλογές είναι το ροδακινί, το τριανταφυλλί και τα μπρονζέ που χαρίζουν φυσικό αποτέλεσμα και κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται πιο υγιές.

Η μάσκαρα είναι απαραίτητη σε κάθε μακιγιάζ. Η μαύρη μάσκαρα ταιριάζει σε όλα τα χρώματα μαλλιών, αν όμως είστε φυσική ξανθιά, με ξανθές βλεφαρίδες και θέλετε ένα πιο ήπιο, φυσικό αποτέλεσμα προτιμήστε μία καφέ μάσκαρα.

Για το μακιγιάζ των ματιών, επιλέγετε τα χρώματα με βάση την απόχρωση του ξανθού στα μαλλιά σας αλλά και το χρώμα των ματιών σας. Αν έχετε πλατινέ ξανθό, αποφύγετε τους ψυχρούς τόνους και τα μεταλλικά χρώματα. Στις πιο ζεστές αποχρώσεις του ξανθού, ταιριάζουν πολύ τα μπρονζέ και χάλκινα. Γενικά για τα ανοιχτόχρωμα ξανθά καλό είναι να αποφεύγετε τις πολύ παστέλ αποχρώσεις, επειδή σας κάνουν να δείχνετε άτονη και χλωμή.