Διατροφικές αξίες

Επικίνδυνες συνέπειες στα μαλλιά από την διατροφή

Alexander Hair - Διατροφικές αξίες - Επικίνδυνες συνέπειες στα μαλλιά από την διατροφή 01

Τα μαλλιά είναι μέρος του οργανισμού μας και όπως και αυτός η υγεία τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την σωστή διατροφή. Μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά τα οποία προσφέρουν πολύτιμα στοιχεία όπως βιταμίνες, μέταλλα και αλκάλια που καθαρίζουν το αίμα και τον οργανισμό.

Καλό είναι επίσης να καταναλώνουμε, με μέτρο πάντα, φυσικό θαλασσινό αλάτι. Το θαλασσινό αλάτι περιέχει 92 ιχνοστοιχεία, τα οποία βοηθούν στη ανάπλαση των κυττάρων, την απορρόφηση και την μεταφορά των θρεπτικών στοιχείων σε όλο των οργανισμό, ενώ κάποια από αυτά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της κερατίνης (βασική δομική πρωτεΐνη της τρίχας).

Επίσης είναι σημαντικό να καταναλώνουμε δημητριακά ολικής άλεσης αφού περιέχουν το σύμπλεγμα βιταμινών B καθώς και μεγάλα ποσοστά βιταμίνης Ε. Είναι βασικό να θυμόμαστε πως όταν δεν κάνουμε μία ισορροπημένη διατροφή στερούμε από τον οργανισμό και φυσικά από τα μαλλιά μας, τα στοιχεία εκείνα που τους είναι απαραίτητα για να διατηρούνται υγιή.