Για τη γυναίκα

Χτένα ή βούρτσα

Alexander Hair - Για τη γυναίκα - Χτένα ή βούρτσα 01

Μία από τις πιο απλές, καθημερινές μας συνήθειες είναι το χτένισμα των μαλλιών. Μία συνήθεια που βοηθάει να διατηρούμε τα μαλλιά μας υγιή και λαμπερά και άρα μία βασική διαδικασία στην περιποίηση τους. Οι βούρτσες και οι χτένες είναι τα εργαλεία για το χτένισμα, πρέπει όμως να επιλέξουμε το σωστό εργαλείο. Το ερώτημα λοιπόν είναι, χτένα ή βούρτσα.

Ειδικά για όσες από εσάς έχουν μακριά μαλλιά, η απάντηση είναι βούρτσα. Οι χτένες ηλεκτρίζουν και τραυματίζουν την τρίχα με αποτέλεσμα να σπάει και τα μαλλιά να χάνουν την λάμψη τους. Αν τα μαλλιά σας έχουν την τάση να μπερδεύονται, καλό είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα με φυσικά ενυδατικά συστατικά που προστατεύουν την τρίχα από την ξηρότητα και κάνουν τα μαλλιά ευκολοχτένιστα.

Στα κατσαρά μαλλιά τώρα καλό είναι να αποφεύγετε το χτένισμα που “σπάει” τη μπούκλα. Αν θέλετε να φρεσκάρετε τις μπούκλες σας, χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια για να τις ξεχωρίσετε και να δώσετε όγκο. Κατά το λούσιμο, μπορείτε να “χτενίσετε” τα μαλλιά σας περνώντας απαλά τα δάχτυλά σας ανάμεσα τους και αν είναι μπερδεμένα να χρησιμοποιήσετε όπως αναφέραμε και παραπάνω μαλακτική κρέμα ή μάσκα μαλλιών.