Αισθητική

Πόσο χρόνο ζωής έχουν τα καλλυντικά μας

Alexander Hair - Αισθητική - Πόσο χρόνο ζωής έχουν τα καλλυντικά μας 01

Σας έχει τύχει να ανοίξετε ένα συρτάρι, ένα νεσεσέρ ή μια παλιά σας τσάντα και να ανακαλύψετε ξεχασμένα καλλυντικά; Προτού όμως ενθουσιαστείτε που ξαναβρήκατε εκείνο το υπέροχο lip gloss, ή το αγαπημένο σας eye liner που σας πήγαινε τόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Όλα τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης και στο χρόνο ζωής τους, σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή συντήρηση.

Μολύβια ματιών και χειλιών

Έχουν την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, 3 με 5 χρόνια.

Μάσκαρα και υγρά eyeliner

Αντίθετα με τα μολύβια έχουν τον μικρότερο χρόνο ζωής, 3 με 6 μήνες. Είναι απαραίτητο να τα αντικαθιστούμε στο σωστό χρόνο για να αποφύγουμε πιθανές μολύνσεις και να διαφυλάξουμε την υγεία των ματιών μας.

Make up

Τα make up σε μορφή πούδρας σε κατάλληλες συνθήκες, διατηρούνται μέχρι και 24 μήνες. Δεν πρέπει να τα εκθέτουμε στη ζέστη και την υγρασία ενώ είναι σημαντικό να πλένουμε τακτικά το σφουγγαράκι με το οποίο εφαρμόζουμε το προϊόν. Τα υγρά make up και concealer διαρκούν περίπου 6 μήνες.

Ρουζ

Σε μορφή πούδρας διαρκούν 12 με 24 μήνες, ενώ αυτά με κρεμώδη σύσταση περίπου 1 χρόνο.

Κραγιόν και Lip gloss

Τα κραγιόν έχουν διάρκεια περίπου 24 μήνες, ενώ τα lip gloss περίπου 18 μήνες. Σε περίπτωση όμως που παρατηρήσουμε αλλοιώσεις στην υφή ή το χρώμα του προϊόντος πρέπει να το αντικαταστήσουμε άμεσα.

Σκιές ματιών

Οι σκιές διαρκούν 12 με 24 μήνες, με αυτές σε μορφή σκόνης να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από αυτές με κρεμώδη σύσταση.