Τσάι του βουνού

Φωτογραφία από Τσάι του βουνού

Στην Ελλάδα έχουμε 17 είδη τσαγιού τα οποία αυτοφύονται σε βραχώδεις σημεία με υψηλό υψόμετρο.

Τα γνωστότερα είδη είναι του Ταϋγέτου, Χελμού, Ολύμπου, Ευβοίας, Παρνασσού, Βελουχιού, της Κρήτης και τον Βαρδουσίων το οποίο κατά τα χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, έπαιρναν από τα υψίπεδα του οι σουλτάνοι, το μέλι που παραγόταν από αυτό για το ιδιαίτερο άρωμα και χρώμα του το οποίο ονόμαζαν και ροδόμελο .

Ιστορικά το όνομα του έχει ξεκινήσει από τα αρχαία χρόνια και το έλεγαν σιδερίτης του Διοσκουρίδη και βγήκε από την ελληνική λέξη σίδηρος επειδή επούλωνε τα τραύματα από τα σιδερένια όπλα.

ιδιότητες σε
τσάι του βουνού...

Έχει αντιμικροβιακή δράση χάρη της περιεκτικότητας του σε καρβακρόλη και  αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική χάρη στους διαφορετικούς γλυκοζίτες  της απιγενίνης. Επίσης περιέχει πληθώρα συστατικών όπως φλαβονοειδή,διτερπένια, φαινυλοπροπάνια, ιριδοειδή, μονοτερπένια κ.α.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του χρησιμοποιούνται σε διάφορα καλλυντικά  όπως σαμπουάν  κρέμες προσώπου και μαλλιών. Ως αποτέλεσμα έχει να μας  προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής (δέρμα) να μας ενυδατώνει τα μαλλιά  και να τα προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία με φυσικό τρόπο.

...πλεονεκτήματα
για τα μαλλιά
προϊόντα με
τσάι του βουνού...
σαμπουάν βαμμένα μαλλιά σαμπουάν κανονικά μαλλιά σαμπουάν κερατίνης Μάσκα επανόρθωσης σαμπουάν silver treatment leave in μαλακτικό νερό