Ερωταπαντήσεις

Συγκεντρώσαμε και απαντήσαμε σε όλα τα ερωτήματα που συναντάμε αναφορικά με την υγεία, την καθαριότητα και την περιποίηση των μαλλιών.

Αν παρ' ελπίδα έχετε ένα νέο ερώτημα, συμπληρώστε την φόρμα που ακολουθεί και εμείς με ευχαρίστηση και γνώση θα απαντήσουμε. 

Στο κούρεμα χρησιμοποιούμε δύο βασικές τεχνικές, οι οποίες είναι:

α) η τεχνική του καρέ

β) η τεχνική του ντεγκραντέ

Ο βασικός λόγος που ενδύκνειται να κουρευόμαστε κάθε μήνα, είναι για να μην χάνεται η γραμμή της κουπ. Επίσης βοηθάει ώστε να καθαρίζουν τα μαλλιά από την ψαλίδα εάν έχουμε.

Αυτή η τόσο διαδεδομένη πεποίθηση είναι αναληθής και βασίζεται περισσότερο σε δεισιδαιμονίες, παρά σε πραγματικά στοιχεία. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που ξυρίζουν τα μαλλιά τους, χωρίς όμως να δουν κάποιο ευεργετικό αποτέλεσμα.

Οι κύριες αιτίες της τριχόπτωσης είναι συνήθως η κληρονομικότητα, η ηλικία, διάφοροι εξωγενείς παράγοντες, η κακή διατροφή ή κάποια ασθένεια.

Τα μαλλιά πρέπει να κουρεύονται κάθε ένα ή το πολύ δύο μήνες. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται η γραμμή του κουρέματος και τα μαλλιά καθαρίζονται από την ψαλίδα, ώστε να παραμένουν υγιή, λαμπερά και ευκολοχτένιστα.

Ιδιαίτερα στα ταλαιπωρημένα μαλλιά, ένα καλό κούρεμα βοηθάει ώστε να απομακρυνθούν οι κατεστραμμένες άκρες που τα κάνουν τα να φαίνονται άτονα και θαμπά.

Ένα καλό κούρεμα, διατηρεί τη γραμμή του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάνοντας το χτένισμα και το φορμάρισμα των μαλλιών πιο εύκολο. Επιπλέον τονίζει σωστά τα χαρακτηριστικά και κολακεύει το πρόσωπο.

Την τεχνική του καρρέ την εφαρμόζουμε όταν θέλουμε να κόψουμε τα μαλλιά στο ίδιο μάκρος.

Την τεχνική του ντεγκραντέ, τη χρησιμοποιούμαι όταν θέλουμε να κόψουμε τα μαλλιά σε κλιμακωτό μάκρος.

Κούρεμα είναι η εργασία που κάνουνε ώστε να αφαιρέσουμε το μάκρος από τα μαλλιά, ανάλογα με το σχέδιο που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Φιλάρισμα είναι η αφαίρεση μέρους του όγκου από τα μαλλιά.

Για να γίνει ένα σωστό κούρεμα, πρέπει να προηγηθεί η μελέτη των ανατομικών στοιχείων του κεφαλιού, καθώς και των χαρακτηριστικών του προσώπου. Επιπλέον πρέπει να εκτιμηθεί η ποιότητα και η ποσότητα των μαλλιών, καθώς και η κατάσταση της τρίχας.

Alexander Hair

Είμαστε κι' εδώ:
back to top