Η τέχνη του κομμωτή

Chic Shock: Συμβουλές για να βρείτε το κούρεμα ή το χτένισμα που σας ταιριάζει!

Alexander Hair - Η τέχνη του κομμωτή - Chic Shock: Συμβουλές για να βρείτε το κούρεμα ή το χτένισμα που σας ταιριάζει! 01

Το πρόσωπο του καθενός από εμάς, είναι μοναδικό. Ακριβώς όπως τα δακτυλικά μας αποτυπώματα. Είναι αδύνατον να συναντήσει κανείς δύο που να είναι ακριβώς ίδια. Έτσι, οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε περιγραφές προσώπων όπως καρδιά, αχλάδι, στρογγυλό, μακρόστενο και τετράγωνο, αλλά η φιλοσοφία «ένα στυλ για κάθε σχήμα προσώπου», σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Chic Shock, Μάνο Πολυχρονίδη, δεν είναι, στην πραγματικότητα, αποτελεσματική. Ο βασικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας είναι η αναλογία!

Ας δούμε το πρόσωπο χωρισμένο σε τρεις ζώνες:

Ζώνη Α: Το μέτωπό.

Ζώνη Β: Από τη γραμμή των φρυδιών έως την άκρη της μύτης.

Ζώνη Γ: Από την άκρη της μύτης έως το κάτω μέρος του σαγονιού.

Αν οι τρεις αυτές περιοχές φαίνονται να έχουν την ίδια αναλογία, το πρόσωπό σας είναι ισορροπημένο και μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα κουρέματα και χτενίσματα.

Οι περισσότεροι από εμάς, όμως, έχουμε περιοχές που διαφέρουν σε μέγεθος, οπότε σκοπός μας είναι να διαλέξουμε ένα κούρεμα και ένα χτένισμα που θα μας βοηθήσει να εξισορροπήσουμε το πρόσωπό μας.

Αν το μέτωπό σας (ζώνη Α) είναι μεγαλύτερο από τις άλλες δυο ζώνες του προσώπου σας για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε κάποιες χαλαρές αφέλειες.

Αν η ζώνη Γ (η περιοχή από την άκρη της μύτης έως το κάτω τμήμα του σαγονιού) είναι μικρότερη από τις ζώνες Α και Β, αυτό που θα σας κολακεύσει είναι μακριά, απαλά στρώματα μαλλιών που πέφτουν προς το πρόσωπο. Αν η περιοχή Β είναι μεγαλύτερη από τις περιοχές Α και Γ, ίσως να θελήσετε να δοκιμάσετε ένα κούρεμα που απομακρύνει τα μαλλιά σας από τα μήλα σας: στρώματα που πέφτουν μακριά από το πρόσωπό σας, αντί προς αυτό. «Εκτός από το να εξισορροπεί τις αναλογίες του προσώπου μας, το σωστό κούρεμα μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση των απαλών, πλούσιων μαλλιών. Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε τις μπούκλες σας, αν έχετε σγουρά μαλλιά ή να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται μακρύτερα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Ένας πολύ καλός κομμωτής θα λάβει υπόψη του τη δομή της τρίχας, την πυκνότητα και την υφή των μαλλιών σας, καθώς και τον τρόπο ζωής σας προκειμένου να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το κούρεμα και το χτένισμα που σας ταιριάζει».