Για τη γυναίκα

Πως να επιλέξετε το σωστό άρωμα

Alexander Hair - Για τη γυναίκα - Πως να επιλέξετε το σωστό άρωμα 01

Το άρωμα για μια γυναίκα είναι κάτι παραπάνω από μια ωραία μυρωδιά. Είναι ένα στοιχείο ξεχωριστό και ιδιαίτερο, αφού το ίδιο άρωμα μυρίζει διαφορετικά πάνω σε κάθε άνθρωπο. Πως όμως μπορούμε να επιλέξουμε το σωστό άρωμα;

Μην δοκιμάζετε περισσότερα από 3 έως 4 αρώματα. Αν δεν είστε ικανοποιημένη από αυτά, χρησιμοποιήστε τα ειδικά χαρτάκια (blotters) σαν δείγματα.

Για να δοκιμάσετε ένα άρωμα, ψεκάστε στον καρπό ή στο εσωτερικό του αγκώνα. Σε αυτά τα σημεία η θερμοκρασία του σώματος είναι μεγαλύτερη, κάτι που ενισχύει τη μυρωδιά του αρώματος.

Όσο περνάει η ώρα το άρωμα αποκαλύπτει την πραγματική του μυρωδιά. Αφού ψεκάσετε μυρίστε το, μετά από 2 λεπτά, μετά από 20 λεπτά και τέλος μετά από 2 ώρες όταν θα έχουν απελευθερωθεί όλες οι αρωματικές του νότες.

Αν μυρίσατε ένα άρωμα πάνω σε κάποιον άλλο και σας άρεσε, πριν το αγοράσετε δοκιμάστε το πάνω σας.

Να θυμάστε πως δεν ταιριάζουν όλα τα αρώματα σε όλες τις ώρες και περιστάσεις. Για παράδειγμα, κατά τις πρωινές ώρες είναι καλύτερο να επιλέγετε ελαφρά αρώματα ή eau de toilette που δεν είναι τόσο βαριά.

Τέλος, ένας τρόπος για να έχει το άρωμά σας μεγαλύτερη διάρκεια, είναι να χρησιμοποιείτε το αντίστοιχο αφρόλουτρο και κρέμα σώματος.