Διατροφικές αξίες

Πως ένα καλό πρωινό συμβάλλει στη φυσική μας κατάσταση.

Alexander Hair - Διατροφικές αξίες - Πως ένα καλό πρωινό συμβάλλει στη φυσική μας κατάσταση. 01

 

Ένα καλό πρωινό επιδρά στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας,την υγεία μας,την ευεξία μας και στα μαλλιά μας.

Όταν ξυπνήσετε λοιπόν μπορείτε να φτιάξετε ένα μπολ από δημητριακά ολικής, γάλα, σταφίδες, αμύγδαλα, καρύδια και φουντούκια.

Επίσης μπορείτε να προσθέσετε λίγα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα όπως μπανάνες και αχλάδια τα οποία είναι γλυκά φρούτα και συνδυάζονται με τα δημητριακά.

Τα δημητριακά ολικής χάρη στα πίτουρα που περιέχουν, βοηθάνε στην καλή λειτουργεία του εντέρου, στην σωστή καμπύλη του ζαχάρου, στο νευρικό σύστημα αλλά και τα μαλλιά. Τα πίτουρα των δημητριακών έχουν όλες τις βιταμίνες Β οι οποίες είναι σημαντικές για την λειτουργία του νευρικού συστήματος και την υγεία των μαλλιών.Επίσης έχουν το φύτρο τους το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε η οποία είναι αντιοξειδοτική, αντηλιακή και έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Οι ξηροί καρποί πάλι έχουν πολλά ιχνοστοιχεία από μαγγάνιο, ψευδάργυρο,κάλιο, μαγνήσιο κ.α τα οποία σε συνδυασμό με τις βιταμίνες που είπαμε βοηθάνε ακόμα περισσότερο σε αυτά που αναφερθήκαμε.

Άν θέλετε γερά μαλλιά,υγιή σώμα, λαμπερό χαμόγελο, καθαρό δέρμα, ήρθε η στιγμή για ένα σωστό πρωινό με πλούσια ευεργετήματα δίνοντας σας μια ζωή γεμάτη υγεία, ενέργεια και αισιοδοξία.