Υγιή και λαμπερά μαλλιά

Κνησμός στο τριχωτό της κεφαλής και η λύση του

Alexander Hair - Υγιή και λαμπερά μαλλιά - Κνησμός στο τριχωτό της κεφαλής και η λύση του 01

Συχνά ακούμε μέσα από φίλους, γνωστούς, αλλά και το επάγγελμα της κομμωτικής, για περιπτώσεις όπου εμφανίζεται κνησμός ή διάφορες αλλεργίες στο τριχωτό της κεφαλής. Ποιες όμως είναι οι αιτίες που προκαλούν αυτό το τόσο συνηθισμένο φαινόμενο. Οι απόψεις πολλές! Ορισμένοι πιστεύουν πως αυτές οι αντιδράσεις προκαλούνται από τα προϊόντα styling, κάποιοι πως ευθύνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ άλλοι θεωρούν πως ο λόγος είναι η κακή διατροφή.

Ο κυριότερος παράγοντας για την εμφάνιση του κνησμού είναι η διατροφή. Όταν οι τροφές που λαμβάνουμε είναι σε μεγάλο ποσοστό οξεογόνες, τότε οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν μεγαλύτερες ποσότητες λίπους, ενώ οι ιδρωτοποιοί αδένες περισσότερες τοξίνες. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ένα περιβάλλον το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων και μικροοργανισμών.

Τα προϊόντα styling και περιποίησης, μπορούν να προκαλέσουν κνησμό μόνο σε περίπτωση που κάποιο από τα στοιχεία που περιέχουν προκαλέσει αλλεργία στο δέρμα μας και ιδιαίτερα τα προϊόντα που περιέχουν περισσότερα χημικά συστατικά. Η ατμοσφαιρική ρύπανση συντελεί πράγματι ως ένα σημείο στην εμφάνιση κνησμού, αφού τα βλαβερά στοιχεία που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα σίγουρα επιβαρύνουν την υγεία του δέρματος.

Όταν λοιπόν έχουμε προκαλέσει, με την διατροφή μας, ιδιαίτερη λιπαρότητα και τοξικότητα στο τριχωτό της κεφαλής, τότε έχουμε δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ο συνδυασμός με την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα χημικά των προϊόντων, να οδηγήσει σε έντονο κνησμό ή ακόμα και στην εμφάνιση ξηροδερμίας και ερεθισμών.