Για τον άνδρα

Καπέλο και τριχόπτωση

Alexander Hair - Για τον άνδρα - Καπέλο και τριχόπτωση 01

Ένα θέμα που ανέκαθεν απασχολούσε τους άνδρες σχετικά με την εμφάνιση τους είναι η απώλεια μαλλιών. Αν και είναι ένα φαινόμενο αρκετά συνηθισμένο δεν παύει να προκαλεί άγχος στον αντρικό πληθυσμό και όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, γύρω από το θέμα τριχόπτωση έχουν δημιουργηθεί αρκετές θεωρίες, πολλές από τις οποίες έχουν αποδειχθεί αβάσιμες!

Μία από αυτές τις θεωρίες είναι και πως τα καπέλα προκαλούν τριχόπτωση. Έχω ακούσει αρκετούς ανθρώπους να το υποστηρίζουν, δίνοντας διάφορες εξηγήσεις όπως για παράδειγμα ότι το καπέλο δεν αφήνει την τρίχα να αναπνεύσει και αυτό οδηγεί στην μόνιμη απώλεια των μαλλιών. Αυτή είναι μία λανθασμένη αντίληψη, αφού τα καπέλα δεν προκαλούν μόνιμη τριχόπτωση. Η αλήθεια είναι πως μόνο στην περίπτωση που το καπέλο είναι πολύ σφιχτό μπορεί να εξασθενήσει τις τρίχες και να προκαλέσει την απώλεια τους, όμως αυτό είναι ένα παροδικό φαινόμενο και σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί μόνιμη τριχόπτωση.

Έτσι λοιπόν μπορείτε άφοβα να φοράτε καπέλο, χωρίς να ανησυχείτε πως θα προκαλέσει απώλεια των μαλλιών σας, ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες για να προστατευτείτε από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία.