Για τον άνδρα

Απλές συμβουλές φροντίδας των μαλλιών για τον άντρα

Alexander Hair - Για τον άνδρα - Απλές συμβουλές φροντίδας των μαλλιών για τον άντρα 01

Στις περισσότερες περιπτώσεις φαίνεται πως ένας άντρας δεν χρειάζεται να αφιερώνει τόσο κόπο, χρόνο ή και χρήμα στα μαλλιά του όσο μία γυναίκα. Ακόμα όμως και αν αυτό ισχύει σε γενικές γραμμές, κάθε άντρας επιθυμεί να έχει όμορφα, γερά και λαμπερά μαλλιά. Παρακάτω λοιπόν θα δούμε μερικές απλές συμβουλές για τη φροντίδα των ανδρικών μαλλιών.

Ένα από τα πιο βασικά σημεία της φροντίδας των μαλλιών σας είναι ένα καλό κούρεμα, με το οποίο απομακρύνονται τυχόν κατεστραμμένες άκρες. Το κούρεμα είναι απαραίτητο ακόμα και για όσους θέλουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε ένα καλό σαμπουάν που να ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας και να περιέχει όσο το δυνατό λιγότερα χημικά συστατικά.

Αποφύγετε τις χημικές εργασίες στα μαλλιά σας, όπως για παράδειγμα βαφές, μόνος σας. Ο κομμωτής σας γνωρίζει την προετοιμασία, αλλά και τη φροντίδα που χρειάζονται τα μαλλιά σας μετά, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα χωρίς δυσάρεστες συνέπειες, όπως ξηρότητα κ.α.

Όταν στεγνώνετε τα μαλλιά μετά το λούσιμο με την πετσέτα, φροντίστε οι κινήσεις σας να είναι απαλές και να ακολουθούν τη φορά που φυτρώνουν τα μαλλιά σας. Οι τρίχες είναι πιο ευαίσθητες όταν είναι υγρές, έτσι με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε το σπάσιμο της τρίχας, τη ψαλίδα και το φριζάρισμα.

Καλό είναι επίσης να αποφεύγετε το πολύ καυτό νερό, το οποίο απομακρύνει τα έλαια που είναι αναγκαία για την ενυδάτωση της τρίχας και του δέρματος του κεφαλιού.

Τέλος, φροντίστε την υγεία και τη διατροφή σας, για να έχετε γερά και όμορφα μαλλιά.