Η τέχνη του κομμωτή

Ψαλίδα

Alexander Hair - Η τέχνη του κομμωτή - Ψαλίδα 01

Ένα θέμα που απασχολεί μεγάλη μερίδα ανθρώπων σχετικά με τα μαλλιά τους είναι η ψαλίδα. Η ασθένεια αυτή προκαλεί το σχίσιμο της τρίχας στην άκρη της. Εκτός από την αντιαισθητική εμφάνιση, η ψαλίδα επηρεάζει την γενικότερη υγεία των μαλλιών και τα καθιστά ακατάλληλα για οποιαδήποτε εργασία.

Παρουσιάζεται συνήθως σε άτομα με μαλλιά ξηρά και ταλαιπωρημένα από τον ήλιο, τη σκόνη και τη θάλασσα. Επίσης μπορεί να εμφανιστεί λόγω χτενίσματος με βούρτσες κακής ποιότητας, από τη ντεκολορασιόν, τη βαφή, το οξυζενέ ή την κακή εκτίμηση της ποιότητας των μαλλιών πριν από κάποια τεχνική εργασία. Η επιλογή προϊόντων περιποίησης που δεν είναι συμβατά με τον τύπο των μαλλιών μας είναι ένας ακόμα παράγοντας για την εμφάνιση ψαλίδας.

Για να θεραπεύσουμε τα μαλλιά από την ψαλίδα πρέπει να αφαιρέσουμε τις κατεστραμμένες άκρες είτε με το ψαλίδι, είτε με την τεχνική του καψίματος. Ο καλύτερος τρόπος είναι το κάψιμο το οποίο αφαιρεί την ψαλίδα και αφήνει τα μαλλιά στιλπνά, χρειάζεται όμως πολλή προσοχή κατά την εφαρμογή. Μετά το κάψιμο κρίνεται απαραίτητο να λούζουμε τα μαλλιά με ένα καλό σαμπουάν και να εφαρμόζουμε ενυδατική αγωγή.