Υγιή και λαμπερά μαλλιά

Πως χρησιμοποιούμε σωστά το σεσουάρ

Alexander Hair - Υγιή και λαμπερά μαλλιά - Πως χρησιμοποιούμε σωστά το σεσουάρ 01

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας καθώς και η ανάγκη για μία προσεγμένη και περιποιημένη εμφάνιση ειδικά όταν πρόκειται για τον χώρο εργασίας μας, οδηγεί τις περισσότερες γυναίκες στην συχνή ή ακόμα και την καθημερινή χρήση του σεσουάρ. Ας δούμε λοιπόν πως χρησιμοποιούμε σωστά το σεσουάρ, για να είμαστε πάντα περιποιημένες, χωρίς όμως να προκαλούμε φθορά στα μαλλιά μας.

Υψηλές θερμοκρασίες

Η επιλογή της θερμότητας είναι ένα από τα βασικά σημεία. Καλό είναι να επιλέγετε τη μεσαία σκάλα θερμότητας και όχι την πολύ ζεστή. Είναι προτιμότερο να αφιερώσετε πέντε λεπτά παραπάνω για το στέγνωμα των μαλλιών σας, αφού έτσι αποφεύγετε τη φθορά της τρίχας ή την ξηροδερμία που ενδέχεται να προκαλέσει ο πολύ ζεστός αέρας.

Το σωστό εξάρτημα

Ένα εξάρτημα που έχουν όλα σχεδόν τα πιστολάκια είναι το ακροφύσιο, το οποίο κατευθύνει τον αέρα και βοηθάει ώστε να πετύχετε μεγαλύτερη ακρίβεια στο χτένισμα. Επίσης βοηθάει να αποφύγετε την επαφή του στομίου του σεσουάρ με τα μαλλιά, ειδικά κατά το ίσιωμα το οποίο πρέπει να γίνεται πάντα με το ακροφύσιο. Η φυσούνα από την άλλη είναι κατάλληλη για σγουρά μαλλιά, αφού βοηθάει να γίνουν οι μπούκλες πιο έντονες και ομοιόμορφες.

Περιποίηση και προστασία

Όσο πιο συχνά χρησιμοποιείτε το σεσουάρ, τόσο περισσότερο πρέπει να φροντίζετε για την προστασία και την περιποίηση των μαλλιών σας. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα που προστατεύουν την τρίχα από τη θερμότητα, ειδικά αν ισιώνετε καθημερινά τα μαλλιά σας. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα σαμπουάν, κρέμες και μάσκες περιποίησης τα οποία προστατεύουν, αναδομούν και ενυδατώνουν την τρίχα.

Αν δεν είστε σίγουρες για το ποια προϊόντα σας ταιριάζουν, μπορείτε πάντα να ζητήσετε τη συμβουλή του κομμωτή σας, ο οποίος γνωρίζει τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών σας.