Ελληνικά βότανα

Πρωτεΐνη Σταριού

Οι πρωτεΐνες γενικότερα αποτελούνται από είκοσι αμινοξέα. Από αυτά τα πιο βασικά για την υγεία και την περιποίηση των μαλλιών είναι η ταυρίνη, η αργινίνη, η κυστεΐνη, η μεθειονίνη και η λυσίνη.
Ο ανθρώπινος οργανισμός λαμβάνει τις πρωτεΐνες κυρίως από το σιτάρι, το καλαμπόκι και το μετάξι.

Ιδιότητες πρωτεΐνης σταριού: Οι πρωτεΐνες είναι λιποδιαλυτές ή υδατοδιαλυτές. Οι λιποδιαλυτές βαραίνουν την τρίχα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να λαδώνουν, γι’ αυτό τον λόγο αποφεύγεται η χρήση τους σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών και επιλέγονται οι υδατοδιαλυτές.
Για να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πλήρεις πρωτεΐνες, είναι απαραίτητο να διαχωριστούν σε μικρότερα μόρια, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω της διαδικασίας της υδρόλυσης. Με αυτό τον τρόπο οι πρωτεΐνες απορροφούνται ευκολότερα από τα μαλλιά.

Πλεονεκτήματα για τα μαλλιά: Οι πρωτεΐνες στην ουσία δημιουργούν μία μεμβράνη γύρω από την τρίχα, προσφέροντας μία ισχυρή ασπίδα προστασίας από τους εξωτερικούς παράγοντες που προκαλούν φθορά. Με αυτό τον τρόπο η τρίχα γίνεται πιο ανθεκτική.
Με την χρήση της πρωτεΐνης σταριού στα σαμπουάν μας, ενισχύουμε τη δομή της τρίχας και προστατεύουμε τα μαλλιά από την ξηρότητα.