Η τέχνη του κομμωτή

Περπατώντας σε ξανθά χρώματα.

Alexander Hair - Η τέχνη του κομμωτή - Περπατώντας σε ξανθά χρώματα. 01

Το ντεκαπάζ αποτελεί μια εργασία ανάλογη αυτής του αποχρωματισμού.

Αυτή η εργασία πραγματοποιείται σε όλες τις περιπτώσεις όπου θέλουμε να αφαιρέσουμε από τα μαλλιά μια καλλυντική βαφή για να την αντικαταστήσουμε με μια άλλη ή για να βγάλουμε ένα ανεπιθύμητο χρώμα που προέρχεται από μια εσφαλμένη εφαρμογή.

Το ντεκαπάζ επιτυγχάνεται με την εξωθούμενη οξείδωση του καλλυντικού χρώματος οποιουδήποτε, ανεξάρτητου βαθμού ξανοίγματος που θέλουμε να πετύχουμε.

Για ένα τόνο ξανοίγματος 1 δόση σκόνη αποχρωματισμού με 60 οξυζενέ 10vol.

Για δύο τόνους ξανοίγματος 1 δόση σκόνη αποχρωματισμού με 60ml οξυζενέ 20vol.

Για τρεις τόνους ξανοίγματος 1 δόση σκόνη αποχρωματισμού με 60 ml οξυζενέ 30vol.

Για πάνω από τρεις τόνους ξάνοιγμα ο αποχρωματισμός γίνετε με το κατάλληλο μίγμα.

Σημείωση: σε περίπτωση χρωμάτων που τείνουν προς το κόκκινο-βιολετί, ενεργούμε μέσω ντεκαπάζ με δυναμικό τρόπο δηλαδή με ελαφρώς ισχυρότερα οξυζενέ σε vol.

Η εφαρμογή πρέπει να είναι ομοιόμορφη, άφθονη και να αφορά μόνο τα σημεία της τρίχας που χρειάζονται.

Συμβουλές: Εάν η φυσική ανάπτυξη είναι μικρότερη από ένα εκατοστό συνιστάται, πριν από το ντεκαπάζ, να εφαρμόσουμε αποχρωματισμό στην ρίζα και αυτό διότι οι τεχνηκές χρωστικές είναι λιγότερο επιρρεπείς στο ξάνοιγμα.

Πράγματι, η φυσική τρίχα σε επαφή με το προϊόν αποχρωματισμού θα ενεργούσε με διαφορετικό τρόπο ξανοίγματος υπερβολικά, ενώ για να αφαιρέσουμε μια δυσάρεστη απόχρωση, ένα σκοτείνιασμα του χρώματος ή και μια υπερβολική απορρόφηση χρώματος που οφείλεται σε μια εσφαλμένη εφαρμογή, προχωρούμε με σαμπουάν ντεκαπάζ η σύνθεση του οποίου είναι:

1 δόση ντεκαπάζ

100 ml οξυζενέ 10 vol

15gr. Σαμπουάν

Έπειτα περνάμε όλα τα μαλλιά με το γαλάκτωμα το οποίο δημιουργήσαμε.

Όταν ξεκινάμε να κάνουμε ντεκαπάζ, θα πρέπει να επιτύχουμε άνα ξάνοιγμα κατά ένα τόνο ή κατά ενάμιση τόνο παραπάνω από το στόχο, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να εφαρμόσουμε την επανεργασία της χρωστικής και έτσι να δημιουργήσουμε την κατάλληλη βάση για την τονικότητα αποφεύγοντας ταυτόχρονα δυσάρεστες επιπτώσεις.

Τονικότητα

Η τονικότητα είναι μια επαναστατική μέθοδος στη τεχνική της βαφής που δίνει τη δυνατότητα, σε δουλεμένα μαλλιά εξαιρετικών αποτελεσμάτων με οξυζενέ μόνο στα 10 vol

Το σύστημα αυτό χρησημοποιέιται:

α) Για την ανάκτηση ενός ή περισσότερο τόνων στη βαφή

β) Μετά την επανεργασία της χρωστικής

γ) Μετά από ένα χρωματισμό

Η τονικότητα έχει το προνόμιο να λύνει με απλό τρόπο τα διάφορα προβλήματα που εμφανίζονται καθημερινά στο χώρο της βαφής.

Υπογραμμίζουμε πως η χρήση χαμηλών τιμών στα οξειδωτικά 10vol π.χ αποκλείει οποιαδήποτε αρνητική αλληλεπίδραση στα μαλλιά που έχουν υποστεί τεχνικές εργασίες.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε πως το P.h των προϊόντων από τεχνικές εργασίες βρίσκεται συνήθως στο 8-10 δηλαδή είναι αλκαλικό οπότε πρέπει να βάλουμε σαμπουάν όξινο ή ξύδι ή φιξάρισμα ώστε να εξουδετερώσουμε την αλκαλικότητα και να εξισορροπήσουμε το p.h των μαλλιών.