Υγιή και λαμπερά μαλλιά

Περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι. Μέρος πρώτο

Alexander Hair - Υγιή και λαμπερά μαλλιά - Περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι. Μέρος πρώτο 01

Ο ήλιος, η θάλασσα και η ζέστη είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία του καλοκαιριού, αυτά τα στοιχεία που κάθε χρόνο περιμένουμε με ανυπομονησία να τα χαρούμε μετά το κρύο και τις βροχές του χειμώνα. Όσο όμως κι αν μας αρέσουν, ο ήλιος και η θάλασσα προκαλούν φθορά στα μαλλιά μας. Ευτυχώς είναι στο χέρι μας να τα προστατέψουμε και να τα διατηρήσουμε υγιή και λαμπερά.

Ενυδάτωση μέσα κι έξω

Ειδικά το καλοκαίρι με τη ζέστη και τον έντονο ήλιο, ο οργανισμός μας αφυδατώνεται, το ίδιο και τα μαλλιά μας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα ενυδατικά σαμπουάν που αναδομούν και τρέφουν την τρίχα καθώς και μαλακτική κρέμα μετά από κάθε λούσιμο. Επίσης μία φορά την εβδομάδα κάνουμε μία μάσκα επανόρθωσης, που περιποιείται τα μαλλιά σε βάθος.

Καλό είναι να προτιμήσουμε προϊόντα με φυσικά συστατικά, που είναι συμβατά με τον οργανισμό μας και δεν επιβαρύνουν την τρίχα και την επιδερμίδα μας.

Αποφεύγουμε το ζεστό νερό στο λούσιμο. Χλιαρό προς κρύο νερό είναι η καλύτερη επιλογή.

Όσο μπορούμε αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά και αποφεύγουμε τη συχνή χρήση των συσκευών styling αφού η θερμότητα που εκπέμπουν αφυδατώνει την τρίχα.

Η εξωτερική ενυδάτωση δεν είναι αρκετή, για αυτό το λόγο φροντίζουμε να πίνουμε αρκετό νερό ώστε να κρατάμε τον οργανισμό και τα μαλλιά μας ενυδατωμένα και από μέσα!