Υγιή και λαμπερά μαλλιά

Μύθοι για την περιποίηση των μαλλιών

Alexander Hair - Υγιή και λαμπερά μαλλιά - Μύθοι για την περιποίηση των μαλλιών 01

Συχνά ακούμε συμβουλές και προτάσεις που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, για την περιποίηση των μαλλιών μας. Σε πολλές περιπτώσεις όμως οι συμβουλές αυτές δεν είναι σωστές και έτσι δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, ενώ κάποιες φορές μπορεί ακόμα και να βλάψουν τα μαλλιά μας. Ας δούμε λοιπόν τρεις από τους πιο διαδεδομένους μύθους για την περιποίηση των μαλλιών.

100 βουρτσίσματα για λαμπερά μαλλιά

Τα 100 βουρτσίσματα είναι μια παλιά τακτική, που υποτίθεται πως κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά. Η αλήθεια είναι πως με το βούρτσισμα, απομακρύνουμε τα κατάλοιπα από τα προϊόντα styling, τη σκόνη και τους ρύπους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως θα έχουμε και πιο λαμπερά μαλλιά. Επιπλέον, το υπερβολικό βούρτσισμα, ειδικά αν δεν χρησιμοποιούμε μια καλή βούρτσα, κατάλληλη για τον τύπο των μαλλιών μας ή αν κάνουμε απότομες κινήσεις, μπορεί να οδηγήσει στο σπάσιμο της τρίχας.

Το συχνό κούρεμα κάνει τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα

Τα μαλλιά μας θα μακρύνουν είτε τα κόψουμε είτε όχι. Το συχνό κούρεμα λοιπόν δεν θα τα κάνει να μακρύνουν πιο γρήγορα, αλλά θα καθαρίσει την ψαλίδα και θα τους χαρίσει υγιή όψη.

Πρέπει να αλλάζουμε συχνά τη μάρκα σαμπουάν που χρησιμοποιούμε γιατί τα μαλλιά συνηθίζουν

Άλλος ένας πολύ διαδεδομένος μύθος. Τα μαλλιά δεν “συνηθίζουν” το σαμπουάν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέγουμε σαμπουάν με βάση τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών μας, ανάλογα με την εποχή, το αν βάφουμε τα μαλλιά μας, την ηλικία ή το styling.