Αισθητική

Μολύβι χειλιών

Alexander Hair - Αισθητική - Μολύβι χειλιών 01

Πως και για ποιο λόγο χρησιμοποιούμε μολύβι χειλιών και γιατί να μην αρκεστούμε στο κραγιόν η το lip gloss;

Το μολύβι είναι η κατάλληλη βάση για το μακιγιάζ των χειλιών μας και μία από τις βασικές του χρήσεις είναι πως με το μολύβι μπορούμε να διορθώσουμε το σχήμα τους. Αν για παράδειγμα έχετε λεπτά χείλη, επιλέξτε ένα μολύβι στο χρώμα των χειλιών σας ή το πολύ ένα τόνο πιο σκούρο και στη συνέχεια σχεδιάστε το περίγραμμα των χειλιών σας ελαφρά πιο έξω (ένα χιλιοστό) από τη φυσική γραμμή τους. Το αποτέλεσμα πρέπει να φαίνεται φυσικό για να σας κολακεύει, για αυτό προσοχή στις υπερβολές.

Επίσης το μολύβι βοηθάει ώστε το κραγιόν να διατηρηθεί για περισσότερη ώρα, ειδικά αυτά που είναι ενυδατικά με κρεμώδη υφή ή τα lip gloss που γλιστρούν από τα χείλη. Αν επιλέξετε ένα μολύβι στο χρώμα των χειλιών σας ως βάση για το κραγιόν, το αποτέλεσμα θα είναι πιο απαλό. Αν θέλετε πιο έντονο και πλούσιο χρώμα διαλέξτε ένα μολύβι ένα τόνο πιο σκούρο από το κραγιόν σας.

Μπορείτε πάντα να φορέσετε σκέτο το μολύβι για να δώσετε χρώμα ή να τονίσετε το σχήμα των χειλιών σας, αρκεί επιλέξετε ένα ενυδατικό ή να βάλετε ένα lip balm για να μην ξεραθούν.