Διατροφικές αξίες

Μία καλύτερη ποιότητα ζωής!

Alexander Hair - Διατροφικές αξίες - Μία καλύτερη ποιότητα ζωής! 01

Μέρος Β΄

Η ανισοπροστατευτική διατροφή αποτελεί ένα τρόπο ζωής που διακρίνεται για την υψηλή βιολογική αξία των τροφίμων που περιέχει.

Ο εν λόγο τρόπος ζωής παρέχει ταυτόχρονα, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική προστασία.

Η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στο οποίο έχει η παραδοσιακή ελληνική διατροφή κατά βάση και σε μεγάλη κλίμακα, μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές φαινόλες, όταν καταναλώνονται μαζί με γεύματα που περιέχουν κορεσμένα ή τρανς λιπαρά και ζάχαρη, είναι σε θέση να εξουδετερώσουν τις οξειδωτικές και φλεγμονώδες ιδιότητες τους μετριάζοντας τις αρνητικές τους επιδράσεις.

Έτσι, εξασφαλίζεται η αποτελεσματική προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος αισθητά από τον κίνδυνο και τα συμτώματα χρόνιων νοσημάτων που πλήττουν την ανθρώπινη υγεία.

Επίσης πρέπει να προσθέσουμε πως ένας παράλληλος παράγωντας σε όλα αυτά είναι η βιταμίνη D η οποία είναι σημαντικός ρυθμιστής του ανοσοποιητικού σε συνδυασμό με τις βιταμίνες, ιχνιστοιχεία, μέταλλα, πρωτεΐνες .

Η βιταμίνη D για να είναι επαρκής πρέπει να έχετε τουλάχιστον 20 λεπτά έκθεσης στον ήλιο ο οποίος είναι η βασική πηγή της.

Βιταμίνη D και σωστή διατροφή για μία καλύτερη ποιότητα ζωής!!!