Αισθητική

Ημιμόνιμο μανικιούρ

Alexander Hair - Αισθητική - Ημιμόνιμο μανικιούρ 01

Τι είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ, γιατί κερδίζει όλο και περισσότερες θαυμάστριες και τι πρέπει να προσέχετε;

Πως γίνεται

Τα νύχια βάφονται με τα ειδικά βερνίκια gel για ημιμόνιμο μανικιούρ με τη συνηθισμένη διαδικασία, με τη διαφορά ότι ανάμεσα στις στρώσεις του χρώματος χρησιμοποιείται το ειδικό φουρνάκι το οποίο διαθέτει λάμπες-στεγνωτήρες οι οποίες εκπέμπουν ακτίνες UV που “ψήνουν” το gel και το σταθεροποιούν.

Θετικά-αρνητικά

Στα θετικά του ημιμόνιμου μανικιούρ λοιπόν έχουμε τη μεγάλη διάρκεια, αφού με την κατάλληλη φροντίδα τα νύχια είναι όμορφα και περιποιημένα για 2 με 3 εβδομάδες. Άλλο ένα θετικό είναι πως προστατεύει τα νύχια από το ξεφλούδισμα και το σπάσιμο.

Στα αρνητικά τώρα, το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι πιο ακριβό από το απλό κάτι που όμως είναι λογικό αφού κρατάει πολύ περισσότερο. Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι τα χέρια εκθέτονται στις ακτίνες UV. Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, η υπερβολική έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες εκτός από δυσχρωμίες και πρόωρη γήρανση του δέρματος, μπορεί να αυξήσει το κίνδυνο για εμφάνιση μελανώματος.

Είναι λοιπόν σημαντικό να παίρνετε κάποια μέτρα προστασίας, όπως το να χρησιμοποιείται ειδικά γάντια και αντηλιακή κρέμα. Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες ή απορίες, μην διστάσετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.