Διατροφικές αξίες

Βιταμίνη Ε ή Τοκοφερόλη Α-Β

Alexander Hair - Διατροφικές αξίες - Βιταμίνη  Ε ή Τοκοφερόλη Α-Β 01

Η βιταμίνη Ε ουσιαστικά ανήκει στην οικογένεια λιποδιαλυτών βιταμινών και δρουν σαν αντιοξειδωτικά, καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες βλάπτουν τα κύτταρα.

-Έχει προστατευτική δράση πάνω στην επιδερμίδα μας και τα μαλλιά:Η βιταμίνη Ε προστατεύει την επιδερμίδα μας από τις UV ακτινοβολίες αφού η ισχυρή της αντιοξειδοτική δράση δρα έντονα στα κύτταρα μας ώστε να μην τα βλάπτουν εύκολα οι υπέρυθρες ακτινοβολίες. Για να ταξιδέψει όμως στις κυτταρικές μεμβράνες της επιδερμίδας μας και να απελευθερώσει τη δράση της πρέπει να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες στη βιταμίνη αυτή.

Η πρόσληψη της θαυματουργής αυτής βιταμίνης, γίνεται προσθέτοντας στη διατροφή σας τα ωμά αμύγδαλα, ηλιόσπορους ,φουντούκια, καρύδια, ελιές, ακτινίδιο, σπαράγγια, μύρτιλλα, πράσινα λαχανικά,ελαιόλαδο,φυτικά έλαια και το φύτρο του σταριού το οποίο είναι μια διατροφική βόμβα η οποία περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε.

Η βιταμίνη Ε εκτός την ισχυρή προστασία που παρέχει στα κύτταρα του δέρματος μας απέναντι στις ηλιακές ακτινοβολίες συμμετέχει έντονα μαζί με τη βιταμίνη C κατά των καρκίνων , στο βούλωμα των αγγείων αποφεύγοντας τα αθηρώματα τα οποία προκαλούν εμφράγματα ενώ έχει και ιδιότητες αντικαταθληπτικές.