Αισθητική

Απαλά χέρια το χειμώνα

Alexander Hair - Αισθητική - Απαλά χέρια το χειμώνα 01

Τα σκασμένα χέρια είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, που γίνεται πιο έντονο το χειμώνα. Τα χέρια είναι το σημείο στο οποίο το δέρμα μας ταλαιπωρείται περισσότερο και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα παρατηρούμε φαινόμενα όπως ξηρότητα, κοκκινίλες, αίσθηση τραβήγματος ή ακόμα και πληγές συνήθως στις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προστατέψουμε και να περιποιηθούμε τα χέρια μας.

Γάντια

Η πρώτη γραμμή άμυνας για τα ευαίσθητα χέρια είναι τα γάντια, που θα τα προστατεύσουν από το κρύο και τη σκόνη.

Κρέμα χεριών

Καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας μία κρέμα χεριών, ακόμα και έξω από το σπίτι. Μία καλή κρέμα χεριών παρέχει προστασία στην επιδερμίδα, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και θεραπευτικά όταν τα συμπτώματα είναι ήδη προχωρημένα.

Το νερό στα χέρια

Αποφύγετε το πολύ κρύο ή το πολύ ζεστό νερό που αφυδατώνουν το δέρμα σας. Επειδή όμως ακόμα και το χλιαρό νερό δεν βοηθάει στο πρόβλημα τη ξηρότητας, φροντίστε να φοράτε γάντια για τις δουλειές του σπιτιού, ώστε να αποφεύγετε την επαφή του δέρματος με το νερό αλλά και τη σκόνη ή τα καθαριστικά. Τέλος, μετά το πλύσιμο των χεριών εφαρμόστε την κρέμα σας.

Σημαντικό!

Αν παρουσιάζονται έντονα συμπτώματα όπως κοκκινίλες, αίσθηση καψίματος, κνησμός, οίδημα ή πληγές τα οποία δεν υποχωρούν, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το γιατρό σας.